מפגשים אקראיים יונתן ברקאי

יונתן ברקאי הוא משורר. אני יודע את זה כי הוא אמר לי את זה עם ניצוץ בעיניים וזו אולי לא הוכחה חותכת שמישהו משורר אבל בעיני זו ההתחלה הנכונה. לא הכרתי אותו קודם אבל בעת ששנינו ישבנו בבית המרקחת והמתנו למערכת הרפואה הישראלית שתתיחס אלינו הוא הוציא מתיקו ספר שירה קטן פרי עטו בשם דו״ח קצר (השירים שלו מנוקדים, אולי ככה אפשר לדעת שבאמת מדובר בשירה). מהספר הספקתי לקרוא רק שני שירים קצרים שהיו מלאים עד כלות בילדות קטנה ושואה גדולה.

לא נראה לי הוגן לבסס ניתוח שירה שלם על שני שירים, אז אני אניח למישהו אחר לעשות את זה.

אני אוהב את האנשים האלה, שלא חוששים לנכוח במקום. לפעמים נדמה שכל מטרתה של התרבות העירונית המודרנית היא הקטנת הנוכחות שלנו במרחב הציבורי. תרבות שמעודדת עודף התחשבות באחר שמוביל לביטול קיומי. מידי פעם זה כיף לקבל חשיפה למישהו בעל אישיות אמיתית ושלא חושש להראות אותה. מישהו שמעודד אותך לומר “בוקר טוב” לאנשים במעלית או בתור לקופה, רק כי זה הופך את היום, שלהם ושלך, ליותר נעים. זה משמש כחיסון כנגד אובדן האישיות ואובדן האנושיות. לא שונה בהרבה מחיסון הטטנוס שקיבלתי במרפאה. אני חושב שעדיף לכולנו לשים לב יותר אחד לשני.

אחרי שיונתן קיבל את תרופותיו והלך חשבתי לעצמי שהבחנתי בעבר בשני סוגים של אנשי אישיות שכאלו: אלה שמציגים את הנוכחות שלהם על ידי דיכוי כל התבלטות של הנוכחים האחרים באיזור ואלו שהופכים את כל אחד מסביבם למיוחד. אין ספק שיונתן הוא מהסוג השני. גם אחרי שהוא הלך כל מי שישב סביבו חייך, שאלתי את האישה הקשישה לידי מה היא קוראת, היא סיפרה לי ואז שאלה מה אני עושה ״אני?״ חייכתי, ״אני משורר״.

clip_image002

אז אורי, מה אתה עושה בימינו? (5/2025)

חבר עשה לאחרונה את הטעות של לשאול אותי "אז אורי, מה אתה עושה בימינו?" ונאלצתי לעצור רגע ולחשוב, מה בעצם אני עושה בימינו?  אז הדבר

מפגשים אקראיים יונתן ברקאי

ביחד – מדריך מעשי למימון המון

ההיכרות האישית הראשונה שלי עם עולם קמפייני מימון ההמון החלה עם קבוצת Evil Sun Productions, בניסיון לגייס 10,000 ש"ח להפקת הסרט הראשון באורך מלא של

שלושה שימושים יוצאי דופן שעשיתי עם כלי AI לאחרונה

בשבוע ממוצע אני קורא על 2-3 שימושים חדשים לגמרי עבור כלי AI בעולם המקצועי של ניהול מוצר. מחקר מתחרים, לכתיבת אפיונים, יצירת agent מנהל מוצר

לגלות עוד מהאתר נעים מאוד, בלוג

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא

ליצירת קשר

בואו נדבר

סדנת KPIs ומדדי הצלחה

מבוא למדדי הצלחה

מעבר על מהם מטריקות, מהם KPIs, כיצד להגדיר מדדים ויעדים בצורה נכונה, היכרות עם מתודות לעבודה יעילה, ואיך להימנע מטעויות נפוצות.

תמחור

על פי מספר המשתתפים

ליצירת קשר

מייל: uri@optareconsulting.com

טלפון:
0523492627