מנחים מסביב לאח: המפלצת הטובה ביותר

אתמול זימנתי עשרה מנחים נהדרים לערב עם שתי מטרות עיקריות: להנות מלקשקש על משחקי תפקידים ולקבוע באופן מוחלט ונצחי מהי המפלצת הטובה ביותר.

הערב היה קר וסגרירי, שתינו סנגריה חמה וסיידר קר והתחלנו במשימה. קודם כל יצרנו רשימה של 16 מפלצות מבלי להסתמך על כלים מיושנים כמו מחשבה או היגיון אלה הלכנו ישירות על פי העדפות אישיות ואסוציאציה חופשית. הרשימה הסופית כללה: מפלצת הזחה, גולם, בוהה, דופלגנגר, כלב היבהוב, גורגון, מפלצת חלודה, נחיל עכברושים, ערפד, ליץ, סמור ענק, דובלין, בוליט, כימרה, מצליף מוחות וטראסק.

לאחר מכן חילקנו את המפלצות לתחרויות אחת-על-אחת באופן רנדומלי על ידי הטלת קובייה (למען האמת על ידי הטלת שתי קוביות, 1ק6 ו-1ק8, כי זה נראה הגיוני יותר למישהו). בכל סיבוב הנחנו לדיון סוער לפרוץ על איזו מבין שתי המפלצות שנבחרו היא המפלצת היותר טובה. חדי העין מביניכם יבחינו שלא קבענו קריטריונים או הגדרנו הגדרות. לאחר 15 סיבובים הגענו לתוצאה האולטימטיבית של המפלצת הטובה ביותר. אני רושם פה את הסבב ואת מעט הטיעונים שאני זוכר שעלו אבל באמת שהיו המון דיונים והסנגרייה היתה מאוד אלכוהולית אז אני לא עושה צדק לרמת המורכבות שנכנסה לכל דיון. נגענו בנושאים של משחקיות, השפעה על דמויות לעומת השפעה על שחקנים, יתרונות וחסרונות של דפי דמות, ורסטיליות למנחה, מטען היסטורי אמיתי ומטען היסטורי משחקי, סקרנו ואריאנטים שונים של אותה מפלצת (ממקורות מיתולוגיות, משיטות משחק שונות, ממהדורות שונות של משחקים, מספרות וסרטים), קלות להכנסה להרפתקה, כמות עבודה נדרשת, טעם אישי ועוד ועוד.

מוקדמות:

סיבוב 1: בוהה – דופלגנגר

כבר על ההתחלה היה מאבק לא פשוט. הבוהה הוא אייקוני והוא אחד מה-Party killers האולטימטיבים אבל הדופלגנגר מאפשר למנחה לשחק על האמון של הדמויות בכל מי שסביבן. 

ניצחון 3-8 לטובת הדופלגנגר.

סיבוב 2: כלב היבהוב – גורגון

הדיון הזה נמשך יותר זמן משציפיתי, אני חושב שמה ששיכנע את חלקנו היה בעיקר הטיעון של “אתה לוקח כלב ומוציא את החלק הכי טוב, כשהוא רץ להביא את המקל או רץ אליך בחזרה”. כמו כן, גורגון הופך אנשים לאבן.

ניצחון 4-5 לגורגון

סיבוב 3: מפלצת חלודה – מפלצת הזחה

מפלצת החלודה היא האימה המוחלטת של שחקנים רבים כי היא מוחקת להם דברים מדף הדמות. אולם מפלצת הזחה היא יצור אייקוני שרובנו זוכרים בחיבה והאלמנט של “זה לא איפה שחשבת שזה” הוא אלמנט מגניב. 

ניצחון 10-1 למפלצת חלודה

 

[פה עצרנו לדיון צדדי נרחב בשאלה “האם נוביליס היא שיטת משחק שחיקה?”]

 

סיבוב 4: גולם – נחיל עכברושים

אני לא ראיתי את זה מגיע. הטיעון המרכזי היה שנחיל עכברושים הוא משהו שיגעיל את השחקנים באמת וגולם לא, למרות שהגולם מגיע עם היסטוריה עתיקה והרבה גרסאות. מצד שני נחיל עכברושים כמעט תמיד מגיע עם משהו נוסף, או מישהו נוסף שגורם לכך שהם יפעלו.

ניצחון 6-4 לנחיל העכברושים

סיבוב 5: ערפד – ליץ

כנראה הסיבוב הכי קשה של הערב. שני האל מתים הקלאסיים הללו נתנו פייט רציני אחד לשני. וכמה וכמה מאיתנו שינו את דעותיהם במהלך הדיון.

ניצחון 7-4 לערפד.

סיבוב 6: סמור ענק – דובלין

אף אחד לא היה בטוח למה הסמור הענק היה פה מלכתחילה אבל הוא הצליח לגייס יותר תמיכה משחשבתי.

ניצחון 3-7 לדובלין

סיבוב 7: בוליט – כימרה

קרב צמוד בין הבוליט, הידוע גם כ-“כריש יבשה” לבין הכימרה הידועה גם כ-“למה יש פה ראש של עז באמצע”. אני הופתעתי מאוד מהתוצאה.

ניצחון 5-6 לבוליט.

סיבוב 8: מצליף מוחות – טראסק

דיונים לא פשוטים עלו פה. החל מההיסטוריה של הטראסק במהדורות השונות של D&D ועד הזרות של מצליף המוחות. עלו טיעונים יפים של “אין מה לעשות עם טראסק” כי הוא מייצג הרס בלתי נמנע ולכן גם פחות מעניין. מצד שני רבים מאיתנו זכרו את הטראסק בתור “הדבר הזה שמבהיר לקבוצה שלמנחה נמאס מהשטויות שלהם”. בסופו של דבר:

ניצחון 9-2 למצליף המוחות.


רבע גמר:

מתמודדים: בוליט, גורגון, דופלגנגר, דובלין, מצליף מוחות, מפלצת חלודה, נחיל עכברושים, ערפד.

סיבוב 9: נחיל עכברושים – דופלגנגר

הניצחון פה אחד היחידי של הערב, כנראה בזכות הטיעון המשכנע ש”דופלנגנר יכול להפוך לנחיל עכברושים, אבל נחיל עכברושים לא יכול להפוך לדופלגנגר”.

ניצחון 11-0 לדופלגנגר.

סיבוב 10: מפלצת חלודה – דובלין

הדובלין קיבל כמה וכמה שדרוגים והגדרות מחדש לאורך המהדורות בעוד שמפלצת החלודה נשארה כמעט ללא שינוי. מצד שני “if it aint broke”.

ניצחון 7-4 למפלצת החלודה.

סיבוב 11: מצליף מוחות – גורגון

סיבוב רבע הגמר מתאפיין בכמה הצבעות החלטיות במיוחד כדי להיפטר מאלו שפשוט קיבלו צימודים קלים במוקדמות. הדיון הזה הוא דוגמה קלאסית לכך שמפלצת אינטיליגנטית כמעט תמיד יותר טובה ממפלצת חייתית.

ניצחון 10-1 למצליף המוחות.

סיבוב 12: ערפד – בוליט

נכון ששתי המפלצות הללו יכולות להריח טיפת דם מקילומטרים אבל רק אחד מהן תוכל לעלות לשלב הבא. והגדיל לעשות מי שציין “If a vampire fight with a bullett, does it bite the bullet?”.

ניצחון 10-1 לערפד.


חצי גמר:

מתמודים: דופלגנגר, מצליף מוחות, מפלצת חלודה, ערפד.

סיבוב 13: מצליף מוחות – מפלצת חלודה

דיון ארוך בין שתי מפלצות אייקוניות. מפלצת חלודה היא מהמפלצות האהובות על מנחים אבל מצליף מוחות מאפשר משחק יותר מחוכם. שתי המפלצות הללו יכולות למחוק דברים מדפי הדמות של השחקנים. בין אם זה חפצים או זכרונות וידע. 

ניצחון 4-7 למצליף המוחות

סיבוב 14: דופלנגנר – ערפד

מאבק קשה, כל כך הרבה יתרונות לכל אחת מהמפלצות הללו. אבל בסופו של דבר הורסטיליות של הערפד הוכיחה את עצמה. דופלגנגר הוא one trick pony ולא משנה כמה טוב אפשר למנף אותו, הוא עדיין תקוע במגבלה הזו. 

ניצחון 4-7 לערפד


הגמר הגדול:

מתמודדים: מצליף מוחות, ערפד.

סיבוב 15: מצליף מוחות – ערפד

סיבוב הגמר בהחלט הוכיח את עצמו כקשה במיוחד. שתי מפלצות אייקוניות, מצליף מוחות עם היסטוריה ועולם בנויים סביבו וערפד שיש לו מקבילה כמעט בכל תרבות. מצליף מוחות עם הואריאנטים שלהם ב-Underdark או ב-spelljammer לעומת הערפד עם ההילה המינית או המיוסרת שמתלווה אליו. 

ניצחון 3-8 לערפד.


סיכום:

המפלצת הטובה ביותר היא ערפד. בעיקר בגלל הורסטיליות שלה אבל אני חושב שבעיקר כי ערפד הוא כמעט תמיד גם דמות, קל נורא לבנות קמפיין סביב ערפד וגם יש את אלמנט התלות הנצחית של ערפד בבני אדם כדי לשרוד וזה יכול ליצור סיפורים מאוד מאוד מעניינים. 

תודה לכל המנחים שהשתתפו ולכם שקראתם.

 

מנחים מסביב לאח: המפלצת הטובה ביותר

תהליכי התפרקות

באמת שאני לא קולט מה הבעיה להבין את תהליך ההתפרקות. זה קרה כבר אינספור פעמים וזה קורה גם עכשיו, ובכל פעם זה אותו הדבר. התהליך