כמה טיפים לשרוד את השנה הראשונה עם תינוק

מה שיש לי להגיד על כל מי שמפזר “עצות לגידול ילדים” זה משהו שאמר לי חבר יקר בשם אלון שב קצת לפני שרעם נולד: “תקשיב לכל העצות של כולם, רק תזכור שאחרי 24 שעות עם הילד שלך אתה מכיר אותו יותר טוב מכל אחד אחר”.

אז הנה כמה דברים שעזרו לי ולמאיה לשרוד את השנה האחרונה:

סדר יום קבוע של פעולות מציל אותך מלהשתגע – להיות לבד עם תינוק בבית זה נוראי. אין עם מי לדבר, אין זמן לעשות כלום ואתם עייפים כל הזמן. סדר יום קבוע נותן לכם משהו לעשות והוא מפצל את היום שלכם לכמה חלקים ככה שתמיד יש לכם למה לצפות ומקטין את התחושה שכל הזמן זה רק עבודה קשה ומייאשת בלי סוף.

תכינו לכם רשימות של “מה לעשות כש…” – אנחנו הכנו רשימה של “מה עושים כשרעם בוכה”. כי כשאתם קמים באמצע הלילה אחרי כמה ימים שגם ככה לא ישנתם אתם לא חושבים בבהירות. אני ביליתי יותר מעשור בלתפעל מקרי חירום במרכזי מחשוב ואם יש משהו שאני יכול לומר לכם בוודאות על מקרי חירום לא צפויים זה שהם יקרו בזמן הכי לא נוח כשאתם הכי גמורים. לכן אם הכנתם מראש רשימה של מה לעשות אז יותר קל. זו היתה הרשימה הראשונה שכתבנו:

מה לעשות כשרעם בוכה?

האם הגיוני שהוא יהיה רעב? אם כן אז להאכיל אותו.

האם יש לו גזים? לנענע אותו על הכתף או בנמר על עץ או להשכיב אותו על הצד ולקפל לו את הרגליים, קיפצוצים על הכדור פיזיו גם עובד לפעמים.

האם צריך להחליף לו חיתול? גם אם לא שווה להחליף אם עבר זמן מההחלפה הקודמת. בדר”כ זה מרגיע אותו.

לא עבד? להחליף לו בגדים.

עדיין בוכה? כנראה שהוא רעב אפילו שזה לא הגיוני. לראות אם הוא אוכל.

עדיין לא עבד? בשלב הזה להתקשר להורה השני לתמיכה ולהתחיל את הרשימה מההתחלה…

 תדברו עם כולם על הבעיות שלכם –  תאמינו לי שאתם לא הראשונים עם ילד ואתם לא הראשונים שזה קשה נורא עבורם. יש מיליון דברים שאף אחד לא מדבר עליהם ואם תעלו את הנושא פתאום יגידו לכם “כן, זה קרה גם לנו”.  לפעמים זה פשוט עוזר להרגיש נורמלי ובחלק מהמקרים גם יהיו עצות. דברים לדוגמה: מעבר לשעון חורף\קייץ יכול לשגע את שעות השינה של התינוק, יש קפיצות גדילה גם אחרי הזמנים שבהם אתם מצפים להם, יש צורות שונות של להחזיק את התינוק שמשנות עד כמה נוח לו, אם מאכילים את התינוק בבננות הוא מחרבן שרוכים שחורים ביזאריים.

תיעזרו במי שיכול לעזור ואל תתביישו לומר מה אתם צריכים – לפעמים הדבר הכי טוב שחברים יכולים לעשות עבורכם זה לבוא ולדבר איתכם, לפעמים זה להביא אוכל, לפעמים זה פשוט לספר לכם מה חדש כדי שתרגישו חלק מהעולם, ולפעמים זה שפשוט יעזבו אתכם בשקט. אל תפחדו להגיד, “אני אשמח אם תבואו ותביאו X” ואל תפחדו להגיד לאנשים מתי ללכת ולתת לכם לישון. חברים שאין להם ילדים לאו דווקא יודעים איך להתמודד עם זה שפעם הייתם “מהחבר’ה” ועכשיו אתם “הורים”. אני בדיעבד מבין רק עכשיו עד כמה אני הייתי לא מועיל לחברים אחרים שלי שילדו. 

תבררו מה מגיע לכם – אתם כנראה שילמתם כסף לקופת חולים ולביטוח לאומי כל החיים שלכם. הכסף הזה קנה לכם זכויות והטבות שמגיעות לכם.

עזרה מקצועית היא דבר מצוין – אם אתם יכולים להרשות לעצמכם עזרה מקצועית בכל מיני נושאים, מה טוב. קחו בחשבון שעדיף לברר מי עדיף לפני. כי כשאתם לא מצליחים להניק או צריכים לבדוק משהו אז אתם מאוד בלחץ ותמיד עדיף לא לעשות דברים בלחץ. 

יש עוד מיליון דברים אבל יש עכשיו זמן שאפשר לישון בוא אז אני הולך לישון.

כמה טיפים לשרוד את השנה הראשונה עם תינוק

תהליכי התפרקות

באמת שאני לא קולט מה הבעיה להבין את תהליך ההתפרקות. זה קרה כבר אינספור פעמים וזה קורה גם עכשיו, ובכל פעם זה אותו הדבר. התהליך