מקום ראשון בתחרות הסיפורים הקצרים של עולמות 2014

אז קודם כל אני קצת מתרגש. זכיתי במקום הראשון בתחרות הסיפורים הקצרים של כנס עולמות 2014 על הסיפור הקצר שלי “מזל טוב, שאול, איך אתה מרגיש?“.

את הסיפור עצמו אפשר לקרוא באתר של עולמות, או שאפשר להוריד גרסה יותר נוחה לקריאה כאן (PDF). אגב, יש עוד הרבה סיפורים שהוגשו לתחרות, כולם חופשיים לקריאה באתר התחרות.  זה יפייפה בעיני שעדיין יש גופים שמקדמים ומעודדים כתיבה יוצרת. אני חשוב שכתיבה כל כך שיפרה אותי ואת החיים שלי שזה חבל שלא יותr אנשים נחשפים ויוצרים בתחום ובייחוד כל הכבוד להוצאת גרף שתומכת בתחרות.

לא באמת חשבתי שאני אזכה, בעיקר בגלל שלא כתבתי סיפור רציני ומושקע כבר הרבה זמן וחלק מכל הרעיון של לכתוב סיפור לתחרות היה לגרום לי לכתוב שוב וזו הייתה הרגשה נהדרת להרגיש איך עולם שלם משל עצמו קם לחיים תחת העט שלך ולא תמיד יש לך שליטה על מה שמתרחש בתוכו. אני צריך לפנות יותר זמן לכתיבה.

אחד הדברים שהיו יוצאי דופן בכתיבת הסיפור הזה היה תהליך היצירה שלו. עבדתי לפי חלק מהעקרונות של בניית סיפור במופע אלתור ולא הפתיע אותי לגלות שכל העקרונות שעובדים על מנת ליצור ולבסס סיפור מעניין עם דמויות מעניינות על הבמה עובדים גם על הנייר. לקחתי לי פסקה לתאר רק את המרחב שבו מתקיימת הסצנה ואז עוד פסקה רק כדי לתאר את הדמות ואז עוד פסקה לתאר פעולה ואז לשלב אותן בכדי ליצור את הכוונה הרגשית שמאחורי הפעולה של הדמות. ההבדל המהותי בין מופע אימפרוב לבין כתיבת סיפור שכזה הוא כמובן שאת הסיפור יכולתי לערוך אחר כך. להוריד את הקטעים הלא הובילו לשום מקום, להגביר ולהדגיש את מה שנראה לי חשוב וכמובן, להתחיל את הסיפור בנקודה הכי מעניינת במקום בהתחלה. בעתיד אני מתכוון ליצור סדנת כתיבה יוצרת שתסביר יותר טוב את תהליך העבודה הזה. אבל בינתיים, אני פשוט שמח שיצרתי משהו שגרם לאנשים להנות.

תחרות סיפורים עולמות 2014

מקום ראשון בתחרות הסיפורים הקצרים של עולמות 2014

תהליכי התפרקות

באמת שאני לא קולט מה הבעיה להבין את תהליך ההתפרקות. זה קרה כבר אינספור פעמים וזה קורה גם עכשיו, ובכל פעם זה אותו הדבר. התהליך